Juicen

UPDATE 16 februari

Zo, dat was hem dan. De tweede (aansluitende) kuur is nu afgerond, in totaal heb ik 37 dagen uitsluitend verse sapjes gedronken, die uit mijn slowjuicer en/of blender gekomen zijn.
Het is zwaar geweest, vooral mentaal. Fysiek is het vrij makkelijk vol te houden, maar mijn hoofd deed gekke spelletjes met me over ‘niet eten’. Ik ben heel trots dat ik volgehouden heb, en ben nog trotser op het eindresultaat…

Ik ben 17,5 kilo afgevallen!

Screen Shot 2016-02-16 at 10.01.53

Een mooie lijn naar beneden. De dagen die rechtdoor lopen ipv naar beneden zijn dagen waarop ik me niet gewogen heb. Ik ben inmiddels 2 á 3 kledingmaten kleiner, mijn taille omvang is met een decimeter afgenomen.

En nu?

Eerst ga ik een weekje lang mijn lijf weer leren eten. Licht verteerbaar voedsel en veel groente en fruit, alleen dan niet in sap vorm.

IMG-20160216-WA0001

Daarna ga ik werken aan de volgende 15 kilo eraf, met een vast afgepast dieet. Een mix tussen de juiste dingen op het juiste moment van de dag, en sapjes. Want die sapjes.. leuk vind ik het niet. Lekker ook niet (meer). Maar ik merk dat mijn lijf er ontzettend goed op gaat dus hou ik ze erin.

never give up on dreams unicorn

 

UPDATE 25 januari

Hoog tijd voor een update!
Uiteindelijk ben ik een dag eerder begonnen, dus op 10 januari.
De eerste week heb ik het  7 dagen programma van Jason Vale gevolgd, ik mocht hierbij zes ‘sapjes’  per dag.

Juice8

Dag een ben ik vooral bezig geweest met het apparaat, ik ben heel bij dat ik daarvoor de zondag gebruikt heb! Gelukkig krijg je, als je zes sapjes per dag mag maken, heel snel handigheid in het snijden en prepareren van het fruit en de groente! Dag twee was ook een afwijkende dag, ik was vooral een beetje suf, vlak. Best goed te doen allemaal, en gek genoeg.. al geen honger meer!

Vanaf dag drie gaat het eigenlijk allemaal makkelijk af. ’s Avonds maak ik de sapjes, ’s ochtends neem ik ze mee in een tasje, en merk ik dat zes sappen per dag net iets teveel is. Ik kom uit op vier sappen, en dan doe ik behoorlijk hard mijn best!

Juice3

De eerste week was op een gegeven moment voorbij.. wat nu?

Juice1

In twee ‘brugdagen’  waarop ik mijn favoriete sappen van de 7 dagen- kuur opnieuw gemaakt en heb ik mezelf voorbereid op de volgende challenge. 28 dagen super juice!

Juice7

Inmiddels een goede week onderweg, nog drie weken voor de boeg.
Het is goed vol te houden, maar leuk vind ik het niet. Ik mis samen eten! Ik mis kauwen, en ik mis koken (wie had het ooit durven denken!).

Juice5

Als afsluiter.. de eerste 10 kilo zijn er nu vanaf! Yissss

27 december

2016 ga ik beginnen (of ja, 11 januari begint het) juicen.

Ik ga eerst 7 dagen een programma volgen van Jason Vale a.k.a. ‘The Juicemaster’, ik ben erg nieuwsgierig hoe mijn lichaam hierop zal reageren en wat het mij zal brengen. Het zal in ieder geval een leerzame ervaring zijn, en een ‘cleansing’.

Op dit moment ben ik nog druk bezig met:
– uitvinden hoe mijn slowjuicer werkt (gekregen voor kerst, xo xo family)
– de benodigde ingrediënten van de juices en smoothies vinden (waar vindt je wheatgrass?!)
– inventariseren hoeveel ‘reisbekers’  ik nodig heb in mijn dagelijks leven om te kunnen blijven juicen
– de (be)nodig(d)e supplementen bestellen die in de juices en smoothies moeten

Voor, op en na 11 januari ga ik mijn voortgang registeren. Ik weet nog niet ik of dapper genoeg ben om direct alle ‘start metingen’  de wereld in te gooien, maar wellicht durf ik het wanneer er wat af is. In ieder geval ga ik wel proberen een grafiekje bij te houden waarop hopelijk een lijn naar beneden (gewicht) en een lijn naar boven (hoe ik me voel) in te zien is.

some day unicorn